Manchester United imponeert niet en bijt de tanden stuk op Southampton

Manchester United imponeert niet en bijt de tanden stuk op Southampton

22-08-2021 16:54 Laatste update: 16:57

Manchester United maakte tijdens de eerste Premier League-speelronde grote indruk tegen Leeds United, maar heeft in zijn eerste uitwedstrijd direct punten laten liggen. Southampton heeft The Red Devils in eigen huis op een 1-1 gelijkspel gehouden.

Manager Ole Gunnar Solskjaer zetten Donny van de Beek en nieuwelingen Raphaël Varane en Jadon Sancho op de bank. De gasten uit Manchester kwamen na een half uur spelen op achterstand. Che Adams leek de lange hoek te zoeken, maar door een ongelukkige aanraking van Red ging de bal juist richting eerste paal, langs de kansloze David De Gea: 1-0.

Die ongelukkige tegengoal was een domper voor de gasten, die een veldoverwicht hadden, maar in de achtervolging moesten. Na een klein uur spelen viel in elk geval de gelijkmaker: Paul Pogba zette door, Mason Greenwood haalde trekker over, doelman Alex McCarthy verkeek zich op het schot en de 1-1 van Greenwood was een feit.

Manchester United bracht onder meer Sancho en verloren zoon Jesse Lingard nog binnen de lijnen en ging op zoek naar de winnende goal. The Saints hielden echter stand en er werd niet meer gescoord op St. Mary's. Solskjaer en de zijnen staan na twee speelrondes op vier punten, twee punten achter rivaal Liverpool én achter Tottenham Hotspur, dat tegelijkertijd met 0-1 won bij Wolverhampton Wanderers.