Spaanse pers komt superlatieven tekort voor Memphis: 'Hij laat de tijd stil staan'

Spaanse pers komt superlatieven tekort voor Memphis: 'Hij laat de tijd stil staan'

Gepubliceerd: zondag 22 augustus 2021 om 11:00zo 22-08-2021 om 11:00

Hoewel FC Barcelona zaterdagavond niet verder kwam dan 1-1 op bezoek bij Athletic Bilbao, wordt Memphis Depay overspoeld met complimenten in de Spaanse pers. De spits van het Nederlands elftal maakte indruk met zijn eerste competitietreffer namens Barça.

AS kopt op de eigen website: 'FC Barcelona klampt zich vast aan Memphis'. De trefzekere Nederlander wordt door de krant gezien als een 'topspeler voor de komende jaren'.

Verder is AS in het wedstrijdverslag kritisch op het optreden van de ploeg van Ronald Koeman, die bij vlagen werd weggespeeld door de Baskische tegenstander. 'Memphis stond op met een golazo. Dat rechtvaardigde niet de wedstrijd van Barcelona in Bilbao, maar wel het resultaat van een wedstrijd waarin men dankzij een grote aanwinst een punt pakte. (...) Velen van ons vragen zich af wat zich zou hebben afgespeeld in een aanval met Memphis en Lionel Messi samen, maar dat zullen we nooit te weten komen.'

Naast Memphis kan ook Frenkie De Jong de krantjes zondagochtend met een gerust hart open slaan. 'Superlatief, vooral in de laatste dertig minuten waarin hij volledig de controle over de wedstrijd had. De Jong betaalde de tol voor zijn ongelooflijke inspanningen en was uitgeput richting het einde, maar hij was er grotendeels voor verantwoordelijk dat Barcelona niet verloor. Subliem in de balcirculatie en in de balverovering. Barcelona bleef in veel fases, vaak dankzij De Jong, overeind', aldus AS.

'Memphis laat de tijd stil staan'
Ook Sport deelt complimenten uit aan Memphis en De Jong: beide spelers worden in de krant beloond met een 8 voor hun optreden. 'Elke keer als hij de bal krijgt, lijkt het wel alsof de tijd stil staat', schrijft de krant over Memphis. 'Alles wat hij aanraakt, wordt iets beters, iets anders en laat het op een spektakelstuk lijken.' En: 'Depay en De Jong waren verantwoordelijk voor een punt in een wedstrijd die veel weg had van vele wedstrijden die Barcelona vorig seizoen speelde', aldus Sport.

Marca licht onder meer de belangrijke goal van Memphis uit. 'Spectaculair. Hij maakte een goal op het moment dat Barcelona er doorheen zat en liet de ploeg opveren. Wat een speler heeft Barcelona aangetrokken!'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws