KV Kortrijk heeft genoeg aan vroeg doelpunt tegen STVV

21-08-2021 22:40
2

Na twee wedstrijden zonder overwinning is KV Kortrijk er nog eens in geslaagd om de drie punten te pakken. Tegen STVV had het genoeg aan een bijzonder vroeg doelpunt om uiteindelijk met 0-2 te winnen.

Na amper een halve minuut voetballen trapte Selemani na een klutsbal de bezoekers al op voorsprong en moest STVV achtervolgen. De thuisploeg was even aangeslagen, maar wist via Hashioka ook te scoren na een blunder van Ilic. De VAR kreeg echter in en keurde het doelpunt af vanwege buitenspel.

De kansen waren uiteindelijk ook voor STVV, maar een groot gaatje vonden de Kanaries niet in de West-Vlaamse muur. Een doelpunt kregen we in de eerste helft dan ook niet meer te zien.

Meteen na de koffiepauze probeerde STVV die gelijkmaker te scoren en kreeg het die ook bijna via Matsubara en Brüls. Dat doelpunt viel niet, waardoor KV Kortrijk het evenwicht toch opnieuw wat kon herstellen.

KV Kortrijk kreeg door de aanvalsgolven van STVV ook voldoende ruimte om voor de bevrijdende 0-2 te zorgen, maar wist er aanvankelijk niet van te profiteren. Een sterk keepende Ilic hield het op 0-1 en in het absolute slot besliste Gueye de partij helemaal in het voordeel van KV Kortrijk: 0-2.