Nieuwe leider Eupen verrast OHL, dat in de degradatiezone blijft staan

21-08-2021 20:20
3

Marc Brys moet stevig blijven zoeken bij Oud-Heverlee Leuven. De Leuvenaren leken niet kansloos te zijn tegen Eupen, maar kwamen bedrogen uit. OHL ging met zware 1-4 cijfers onderuit tegen de Panda's en blijft zo onderaan het klassement bengelen.

Oud-Heverlee Leuven begon als favoriet aan de partij en kreeg ook de grootste kansen. Verzilveren deed het die echter niet en daarvoor kreeg het ook het deksel op de neus. Eupen kwam amper tot aan het doel van Romo, maar voor goaltjesdief Prevljak was één kans genoeg om Eupen na een half uur voetballen op voorsprong te brengen.

Een klap voor OHL die het ook niet meer te boven kwam. Niet veel later zorgde Ngoy voor een nieuwe opdoffer en bracht hij Eupen voor rust nog op een dubbele voorsprong. OHL moest bekomen en raakte amper nog tot bij het doel van Eupen-doelman Nurudeen. Een 0-2 stand bij de rust.

Die tweede helft zorgde ook niet voor veel beterschap bij OHL. De bezoekers hadden de smaak te pakken, gingen op zoek naar dat derde doelpunt en kregen ook enkele bijzonder goede kansen daarop. Na tien minuten voetballen was het ook zover en zorgde N'Dri voor de 0-3. Boeken toe voor OHL en opnieuw een nederlaag voor Marc Brys en zijn jongens.

De Eupense storm ging na die 0-3 wat liggen en het gaf OHL ook de kans om beter in de wedstrijd te komen. Enkele pogingen op doel, een vermeende strafschopfout en wat gevaar, maar geen doelpunt van de Leuvenaren. Eupen scoorde wel en maakte er via Agbadou nog 0-4 van.

Met een eerredder maakte Shengelia er in het slot nog 1-4 van. De eindstand, waardoor OHL opnieuw verliest en in de degradatiezone blijft staan. Eupen is daarentegen de nieuwe leider in onze competitie.