Nmecha is de grote held bij Wolfsburg tegen scorende Lukebakio

21-08-2021 17:45 Laatste update: 17:51

Mark van Bommel heeft met VfL Wolfsburg ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Uit bij Hertha BSC werd het 1-2, nadat Wolfsburg de stand in de slotfase omboog.

Hertha BSC - Wolfsburg 1-2
Na de dramatische voorbereiding van Wolfsburg volgde een sterke seizoensopener tegen VfL Bochum. Dat vertrouwen hadden Van Bommel en co. nodig, want de sfeer in Wolfsburg is niet al te best. Zeker niet nadat de Duitse bond Wolfsburg uit de beker gekegeld heeft na een wisselfout tegen een vierdeklasser.

Bij Wolfsburg zat Sebastiaan Bornauw opnieuw op de bank, Lukebakio begon bij Hertha wel aan de aftrap. In de eerste helft vielen er geen doelpunten.Na rust leek het de verkeerde kant op te gaan voor Wolfsburg toen Hertha op voorsprong kwam. Dat gebeurde na een uur: de scheidsrechter wees na het bekijken van de beelden naar de stip omdat Wolfsburg in het strafschopgebied een overtreding had gemaakt. Lukebakio benutte de penalty.

Pas in de slotfase wist Wolfsburg het om te draaien. Nadat Van Bommel aanvallend had gewisseld, maakte Ridle Baku na 74 minuten 1-1. Beide ploegen leken genoegen te nemen met een punt, tot Lukas Nmecha in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd voor de verlossing zorgde. Het is de eerste goal voor Nmecha in de Bundesliga.

Freiburg - Dortmund 2-1
Met Donyell Malen en Axel Witsel in de basis is Borussia Dortmund tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen: 2-1. Freiburg kreeg al snel een grote kans en scoorde ook als eerste. Dat deed Vincenzo Grifo namens de thuisploeg door een vrije trap geweldig in de kruising te schieten. Dortmund kon aanvankelijk geen vuist maken, maar werd naarmate de wedstrijd vorderde wel steeds sterker.

Toch was ook de tweede goal voor Freiburg. Die viel na rust en werd gemaakt door Roland Sallai. Dortmund kwam al snel terug in de wedstrijd, maar niet op eigen kracht. Daar had het hulp van Yannik Keitel bij nodig, die een eigen goal maakte.

Dortmund drukte en drukte, maar kreeg de gewenste gelijkmaker niet. Malen kon ook niets uitrichten. Hij werd tien minuten voor tijd gewisseld.

Bochum - Mainz 2-0
Bochum heeft zich na de nederlaag bij Wolfsburg hersteld en won op eigen veld met 2-0 van FSV Mainz. De thuisploeg kwam op voorsprong door een supergoal van Gerrit Holtmann, waarna de 2-0 werd afgekeurd omdat er hands gemaakt was. Voormalig Fortuna Sittard-spits Sebastian Polter bepaalde de eindstand in de tweede helft op 2-0.