Szoboszlai imponeert bij Leipzig, Uronen (ex-Genk) en Brest verliezen van PSG

20-08-2021 22:59
1

Stade Brest heeft met Marco Bizot en Jere Uronen (beiden ex-Genk) in de basis niet kunnen stunten tegen Paris Saint-Germain. Na ruim negentig minuten spelen stond er een 2-4 eindstand op het scorebord voor de ploeg uit Parijs. RB Leipzig won in eigen stadion met ruime cijfers van VfB Stuttgart, mede door een excellerende Dominik Szoboszlai.

Stade Brest - Paris Saint-Germain 2-4
Paris Saint-Germain had het eigenlijk geen moment écht lastig op bezoek bij Stade Brest, maar vergat de score in de eerste helft verder uit te bouwen. De Franse grootmacht kwam op een 0-2 voorsprong via doelpunten van Ander Herrera en Kylian Mbappé, maar zag hoe Franck Hornat de spanning vlak voor rust weer helemaal terugbracht met de 1-2.

In de tweede helft had PSG het betere van het spel, maar tot een doelpunt kwam de ploeg lang niet. Totdat Idrissa Gueye het eens besloot te proberen van grote afstand. De middenvelder schoot de bal achter Marco Bizot, die er bij de treffer allesbehalve solide uitzag. Ondanks een aansluitingstreffer van Steve Mounié vijf minuten voor tijd, kwam PSG daarna niet meer in de problemen. De ploeg maakte zelfs nog een vierde treffer via Ángel Di María.

RB Leipzig - VfB Stuttgart 4-0
Een geweldig thuisdebuut voor RB Leipzig-aanwinst Dominik Szoboszlai. De middenvelder, die deze zomer overkwam van Red Bull Salzburg, scoorde twee keer in de 4-0 overwinning op VfB Stuttgart. Zijn eerste treffer, de 1-0, was meteen een hele mooie: hij verschalke Stuttgart-keeper Florian Müller met een pegel van afstand, die prachtig in de verre hoek vloog.

Na rust nam Leipzig in rap tempo verder afstand van Stuttgart. In minuut 46 zorgde Emil Forsberg voor de 2-0, terwijl Szoboszlai de score zes minuten later verhoogde naar 3-0. Het slotakkoord was voor André Silva, die vanaf de penaltystip zorgde voor de 4-0. Leipzig herpakt zich hiermee na de nederlaag tegen FSV Mainz 05 (1-0) van vorige week.