Genk speelt in vrij weekend gelijk in oefenmatch tegen Fortuna Sittard

20-08-2021 22:02
4

Bij KRC Genk is er dit weekend geen competitiewedstrijd en kreeg tegenstander Royal Antwerp FC rust voor de Europese wedstrijd tegen Omonia Nicosia. Genk maakte daar gebruik van door een oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard te spelen, met een 3-3 gelijkspel tot gevolg.

John van den Brom begon met een sterke elf aan de partij, waarin enkel Junya Ito ontbrak en werd vervangen door Paintsil. Die elf hadden het niet makkelijk tegen de Nederlandse tegenstander en stonden na 48 minuten voetballen op een 0-2 achterstand.

Na zestig minuten voetballen kregen enkele andere jongens een kans en wisten ze toch meer te overtuigen. Kouassi brak de ban voor Genk en maakte er op een hoekschop in minuut 67 1-2 van. De partij duurde ook 120 minuten, waar Genk van wist te profiteren. In minuut 97 werd het 2-2 via Geusens, die een vrije trap snoeihard in de winkelhaak schoot.

Uiteindelijk wist Fortuna Sittard in minuut 101 nog te scoren via Noslin en leek het op weg naar winst, maar in de absolute slotfase kwam Genk langszij via Hrosovsky. Hij werkte een voorzet beheerst af.

Opstelling:
Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, Lucumí, Arteaga, Eiting, Heynen (45’ Toma), Thorstvedt, Paintsil, Onuachu, Bongonda

Ingevallen na 60 minuten: McKenzie, Mujaid, Dessers, Geusens, Hrošovský, Oyen, Németh, Rommens, Kouassi, Leysen, Swerts