'De Belgische competitie is een opleidingscompetitie geworden'

'De Belgische competitie is een opleidingscompetitie geworden'

20-08-2021 21:47
32

Onze Belgische clubs hebben een verschrikkelijke Europese avond achter de rug en wisten in drie partijen slechts één figuurlijk punt te pakken. Het loopt de laatste jaren in Europa niet al te vlot voor onze Belgische clubs. Peter t'Kint weet ook waarom.

In zijn column in Sport/Voetbalmagazine geeft t'Kint aan waarom onze Belgische clubs het zo moeilijk hebben. Zo zag hij Royal Antwerp FC en KAA Gent afgelopen donderdag verliezen, terwijl RSC Anderlecht slechts een gelijkspel wist te halen tegen Vitesse. 'We zijn een opleidingscompetitie', schrijft hij.

Volgens t'Kint zorgt dat wel voor flink wat spannend en aanvallend voetbal, maar heeft het de Belgische competitie ook al punten gekost in Europa. 'Ook bij Club Brugge, dat al met gelijkaardige tekortkomingen eveneens uit Europa werd gekegeld', klinkt het.

En dat maakt de transferperiode ook net bijzonder belangrijk voor flink wat Belgische ploegen. 'Ze raken elk jaar hun beste elementen kwijt - hun businessmodel is er ook op gericht - maar moeten dan tijdig klaarstaan met vervangers, die hun coaches, zelf ook niet altijd even ervaren, klaar moeten stomen. Geen evident gebeuren', besluit hij.