SK Brann komt met statement na seksfeestje: één speler per direct ontslagen

SK Brann komt met statement na seksfeestje: één speler per direct ontslagen

20-08-2021 18:15
4

SK Brann heeft ingegrepen na het seksfeestje dat een aantal spelers in het stadion hebben georganiseerd. Kristoffer Barmen is op staande voet ontslagen en de overige spelers (tien in totaal) hebben een officiële waarschuwing gekregen. 

Twaalf spelers van Brann hebben in het eigen stadion een seksfeestje georganiseerd. Daar waren zeven vrouwen bij. Doelman Mikkel Andersen heeft besloten om zijn contract per direct te ontbinden en terug te keren naar Denemarken. "De club heeft alles gedaan om de onderste steen boven te krijgen", zegt algemeen directeur Vibeke Johannesen op de clubsite van Brann.

"We hebben uitgebreid onderzocht wat er is gebeurd tijdens het diner, bij het borrelen en het seksfeest in het stadion. Er zijn veel geruchten en er is gespeculeerd. We hebben voor het meeste geen bewijs gevonden. Het was onze taak om uit te zoeken wat er daadwerkelijk gebeurd is. Dat heeft tijd gekost."

"Uit onderzoek is gebleken dat er regels, normen en waarden, hygiënevoorschriften en redelijke verwachtingen van onze medewerkers zijn geschonden. Daarom hebben we besloten om een van onze spelers te ontslaan en tien andere spelers een schriftelijke waarschuwing te sturen."