Bosz leest 'rot op-boodschap' van Lyon-fans voor spelers: 'Volledig mee eens'

Bosz leest 'rot op-boodschap' van Lyon-fans voor spelers: 'Volledig mee eens'

20-08-2021 18:00

Pittige teksten van Olympique Lyon-trainer Peter Bosz in de aanloop naar de derde Ligue 1-wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Clermont Foot. Het rommelt binnen de club en dat vindt Bosz hoognodig.

Lyon blameerde zich afgelopen weekend met een 3-0 nederlaag bij Angers. Het rampzalige optreden kostte de Braziliaanse verdediger Marcelo de kop. De verhoudingen móésten op scherp worden gezet, benadrukt Bosz.

"Ik heb het zondag ook gezegd: voetbal begint met hard werken. Ik heb de spelers erover gesproken en heb ze eraan herinnerd, maar in een normale situatie zou dat niet hoeven. Het is de basis! Deze week heb ik op de training wel een betere mentaliteit gezien. Je moet werken, voor je team. Pas daarna gaat talent een rol spelen."

Bosz neemt zijn spelersgroep de slechte competitiestart kwalijk. "Ik heb me laten vertellen dat de supporters vrijdag een spandoek hebben opgehangen bij het trainingscomplex. 'Raap jezelf bij elkaar of rot op', luidde de tekst. Daar ben ik het volledig mee eens."

Marcelo
Deze week werd Marcelo (ex-PSV) uit de Lyon-selectie gezet. Na zijn eigen goal tegen Angers vertoonde hij in de kleedkamer 'ongepast gedrag' tegenover Maxwel Cornet, die rood kreeg. Bosz: "Ik hoop dat de spelers erdoor geraakt zijn. Het is hun collega. De club heeft de beslissing genomen, maar ik was het er mee eens."