Dury wil zege tegen Charleroi: “Anders gaan we al onder druk spelen

Dury wil zege tegen Charleroi: “Anders gaan we al onder druk spelen"

20-08-2021 16:15

Zondag speet Zulte Waregem de gastheer voor Sporting Charleroi. Essevee gaat tegen de Zebra's op zoek naar haar tweede zege van het seizoen. Volgens Francky Dury zijn drie punten nodig om de druk aan de Gaverbeek weg te houden.

Na vier speeldagen staat de teller van Zulte Waregem op vier punten. Op de afgelopen speeldag verloor Essevee met 0-4 van Club Brugge. Nu moet het beter tegen Charleroi, dat met een zes op twaalf aan het seizoen 2021-2022 begon. "We gaan daar niet moeilijk over doen, het wordt een wedstrijd dat we moeten winnen", blikt Dury op de website van Zulte Waregem vooruit op het duel van zondag.

Zulte Waregem begon met een 1-1 gelijkspel tegen Oud-Heverlee Leuven aan het seizoen. Daarna verloor het met 1-2 tegen Standard. Om vervolgens bij STVV met 1-3 te gaan winnen. Nu wil Zulte Waregem ook thuis punten pakken. "Wanneer we niet winnen dan gaan we onder druk spelen net voor de interlandbreak en dat willen we toch vermijden."

In haar voorbije drie wedstrijden tegen Charleroi kon Zulte Waregem niet winnen. Dit seizoen ziet de ploeg van de Zebra's er iets anders uit dan vorig seizoen. "Met Dorian Dessoleil, Ryota Morioka en Shamar  Nicholson is de basis er gebleven. Dit in combinatie met enkele jonge spelers resulteert in een goeie ploeg”, stelt Dury nog.