Pro League laat groot hart zien: Donaties en samenwerking met goede doelen

Pro League laat groot hart zien: Donaties en samenwerking met goede doelen

20-08-2021 13:15 Laatste update: 13:17
1

De Pro League laat haar goede hart zien. Da afgelopen maanden haalden ze geld op voor onder meer Tele-onthaal, en werkten ze samen met UNICEF. Ze openbaarde haar projecten op haar webstek.

In de coronacrisis werden de zogenaamde ‘knuffelboetes’ opgelegd aan clubs waarvan de speler knuffelden tijdens een wedstrijd. De opbrengst daarvan lijkt goed mee te vallen. ‘De Pro League en de clubs doneerden 50.000 euro aan zowel UNICEF, Tele-Onthaal als Télé-Accueil, een bewuste keuze om zowel binnenlandse als buitenlandse noden te ondersteunen’, maakt de Pro League duidelijk op haar website.

De Pro League gaat verder dan een bedrag storten. Ze werken nauw samen met UNICEF, meerbepaald de afdeling in Jemen. ‘Daar vindt momenteel een van de grootste humanitaire crisissen van de laatste decennia plaats.’

De vaandeldrager van het Belgische voetbal gaat zo verder in het steunen van projecten. Eerder hield de Pro League ook al acties voor Belgische Voedselbanken, Younited Belgium en een steunfonds voor de overstromingen in Wallonië.