Tannane doet met Vitesse Anderlecht pijn: De club wilde me verkopen

Tannane doet met Vitesse Anderlecht pijn: "De club wilde me verkopen"

19-08-2021 23:58
9

Oussama Tannane laat er na afloop van de wedstrijd tegen RSC Anderlecht (3-3) geen gras over groeien. De Vitesse-speler wil vaker starten en geeft aan dat hij zijn stinkende best blijft doen voor de club. De verhalen die de laatste tijd rondgingen over hem, deden pijn.

"Ik wil elke wedstrijd minuten pakken, maar de trainer bepaalt. Ik moet gewoon afwachten", vertelt Tannane in gesprek met ESPN. De Vitesse-smaakmaker hoopte op een transfer, maar tot op heden heeft er nog geen club doorgepakt. "Natuurlijk waren er bepaalde dingen, met transfers. Alles is nog open. Je stapt in een nieuw seizoen, waarin niets zeker is. Het was een heel moeilijk pakket."

Tannane heeft het lastig met alle verhalen die over hem rondgaan in de media. "Veel mensen zien het niet, maar dit is lastig om mee te maken. Ik begrijp de trainer, want die wil door met de spelers die blijven. Maar nu ik er toch ben, wil ik spelen. Omdat ik ook heb laten zien hoe belangrijk ik kan zijn voor het team. Ik wordt betaald door Vitesse en heb nog een contract voor een jaar. Het is heel moeilijk, omdat je weet wat je vorig jaar hebt betekend voor het team. Dat doet pijn, dat snapt niet iedereen."

Tannane zit dit seizoen vooralsnog op de bank en moet het doen met invalbeurten. Dat komt niet omdat hij te zwaar aan de voorbereiding begon, zo stelt hij. "Veel mensen keken me lelijk aan, omdat ik niet fit terug zou zijn gekomen. Ze weten niet wat het probleem is. Ze weten ook niet hoe het gaat en wat het met mij doet. Het is een hele zware transfermarkt. Ik had ambities, de club wilde me verkopen... Ik geef honderd procent en ben fit, maar ik moet wedstrijdritme hebben. Dat is het enige wat ontbreekt."

Tannane bewees donderdagavond zijn waarde voor Vitesse, door als invaller de 2-3 op het scorebord te zetten. De wedstrijd tegen Anderlecht eindigde uiteindelijk in 3-3.