Voormalig speler nationaal jeugdelftal Afghanistan (19) bekoopt vlucht met leven

Voormalig speler nationaal jeugdelftal Afghanistan (19) bekoopt vlucht met leven

19-08-2021 21:11
1

Heftig nieuws uit Afghanistan. Zaki Anwari (19), een voormalig voetballer die nog heeft gevoetbald voor het nationale Afghaanse jeugdelftal, is dood aangetroffen in het landingsgestel van een Amerikaans legervliegtuig.

Veel mensen proberen Afghanistan te ontvluchten, nadat de Taliban hoofdstad Kabul heeft ingenomen. Net als veel van zijn landgenoten wilde Anwari het land uit, maar dat moest hij met zijn leven bekopen.

Het nieuws is door veel (buitenlandse) media opgepakt en ook de FIFPRO heeft inmiddels zijn condoleances uitgesproken. Anwari werd door Amerikaanse soldaten levenloos aangevonden, toen het desbetreffende vliegtuig een noodlanding had gemaakt in Qatar. Op zestienjarige leeftijd speelde hij zijn wedstrijden nog voor de nationale jeugdploeg van Afghanistan.

De chaos in Afghanistan begon toen de Taliban het land in handen kreeg. Grote groepen Afghanen meldden zich op de luchthaven van Kabul, in de hoop mee te kunnen met een van de vertrekkende vliegtuigen. Naar verluidt heeft de chaos al gezorgd voor tientallen sterfgevallen.