KAA Gent kent nieuwe Europese sisser en verliest van het Poolse Rakow

19-08-2021 19:56 Laatste update: 19:57
40

KAA Gent heeft zichzelf en het Belgisch voetbal alweer geen plezier kunnen doen. In een op papier haalbare kaart tegen Rakow gingen de Buffalo's toch onderuit. Het werd 1-0 tegen de Poolse club.

Voor KAA Gent was het na een horrorjaar in Europa broodnodig om zich toch te kwalificeren voor de Conference League. De volle focus dus op de partij in Polen, maar net zoals de eerdere Europese partijen hadden de Buffalo's het aanvankelijk niet makkelijk.

De kansen waren voor de thuisploeg en KAA Gent, dat met Laurent Depoitre begon, kwam er amper aan te pas. Die dominatie van Rakow duurde echter niet lang en na zo'n twintig minuten voetballen was het Gent dat zich via Tarik Tissoudali en Andrew Hjulsager toonde. De grootste kans kwam er op het half uur ook voor Tissoudali, hij besloot op de doelman.

Gent hield de wedstrijd onder controle, al bleef het doelpunt uit. Echt overtuigend was het - vooral aanvallend - niet tegen de onmondige Poolse ploeg. Bij de rust stond het nog 0-0, maar in de tweede helft moest het absoluut een pak beter.

Gent begon ook met veel aanvalsdrang aan die tweede helft en was op zoek naar een snel openingsdoelpunt tegen Rakow. Een doelpunt werd afgekeurd vanwege een fout op de doelpunt. Echt beteren deed het spel niet na die sterke openingsfase. De Gentenaren hadden het balbezit wel, maar kwamen niet aan kansen tegen de Polen.

De Buffalo's kregen uiteindelijk ook het deksel op de neus. Iets na het uur kwamen de Polen, die daarvoor amper tot bij het doel van Sinan Bolat kwamen, toch op voorsprong. Vanop hoekschop en in de kluts maakte kapitein Nieuwulis er 1-0. Een drama voor Gent én de Belgische coëfficient.

Gent probeerde al snel met en antwoord te komen en deed dat ook bijna via Tissoudali. Hij had de bal maar voorbij de doelman te plaatsen, maar mikte op de paal. Hein Vanhaezebrouck bracht Roman Bezus en Giorgi Chakvetadze op het veld om voor de kentering te zorgen.

Voor beterschap zorgde dat niet. De Buffalo's bleven zoeken, maar kwamen niet tot doelkansen. Het bleef dan ook 1-0. Gent krijgt komende week een herkansing om het in eigen huis wel tot een goed einde te brengen. Doet het dat niet, zit het Europese verhaal er al op.