UPDATE: 'Transfer is rond, Theate kan Oostende in totaal zes miljoen opleveren'

UPDATE: 'Transfer is rond, Theate kan Oostende in totaal zes miljoen opleveren'

19-08-2021 21:37 Laatste update: 23-08-2021 23:39
30

Arthur Theate stond op het punt om KV Oostende te verlaten en richting het Italiaanse Bologna te trekken. De verdediger is echter nog steeds in ons land en plots lijkt er geen schot meer in de zaak te komen. Theate moet zelfs vrezen voor de overgang.

Bologna had Theate al zo goed als helemaal beet en niets leek een transfer nog in de weg te staan. Volgens Corriere di Bologna is de club echter beginnen twijfelen over de transfer en vooral de som voor Theate. De verdediger zou zo'n 6,5 miljoen euro moeten kosten, maar bij Bologna is men toch nog niet helemaal overtuigd dat hij die som ook waard is.

Bij Bologna zou men zich vooral vragen stellen over het positiespel van Theate, die in een drie/vijfmansdefensie speelt bij KV Oostende. Bologna speelt achterin echter met twee centrale verdedigers en vraagt zich dan ook af of Theate ook in dat systeem gepast kan worden. Voor Theate blijft het ondertussen wachten op zijn mooie transfer.

Update: Voor Theate lijkt een transfer naar Bologna nu stilaan helemaal niet meer aan de orde. Bij Sky Sport Italia weet men dat de club nu interesse toont in Malang Sarr, eveneens een linksvoetige centrale verdediger. De Italiaanse club zou inmiddels al in verregaande gesprekken met Chelsea zitten, dat de verdediger wil uitlenen. De kans dat Bologna daarnaast ook nog Theate aantrekt, lijkt klein.

Update: Volgens Italiaanse media heeft Arthur Theate zijn transfer dan toch nog te pakken. De verdediger gaat zijn medische tests afleggen bij het Italiaanse Bologna.

Update: Volgens de laatste berichtgeving zou Theate met het vliegtuig onderweg zijn naar Bologna. Zijn aankomst wordt verwacht rond 22 uur. Dinsdag zou hij fysieke testen afleggen. Er zou een contract van 5 jaar voor hem klaar liggen. 

Update: Ook in Italië is men er zeker van dat Theate Oostende inruilt voor Bologna. Nicolò Schira heeft meer gegevens over de geldsom die KVO zal ontvangen. In eerste instantie betaalt Bologna één miljoen euro om Theate te huren, maar daar hoort ook een verplichte aankoopoptie van vijf miljoen bij. In totaal kan de kustploeg dus zes miljoen verdienen aan haar verdediger.