'Offensief van Barcelona: 'middenvelder met spierkracht' van Getafe is doelwit'

'Offensief van Barcelona: 'middenvelder met spierkracht' van Getafe is doelwit'

19-08-2021 21:00
0

FC Barcelona blijft werken aan het vertrek van een groot aantal topverdieners, maar kijkt óók naar potentiële versterkingen. Getafe-middenvelder Mauro Arambarri is een verrassend transferdoelwit in Camp Nou.

Volgens de Spaanse krant AS heeft Barcelona zich deze week gemeld voor Arambarri. Ramón Planes, rechterhand van technisch directeur Mateu Alemany, is een groot voorstander van de transfer: hij haalde de Uruguayaan in 2017 hoogstpersoonlijk naar zijn vorige club Getafe. Barça wil Arambarri huren.

Arambarri moet 'spierkracht en werklust' toevoegen aan het middenveld van trainer Ronald Koeman, klinkt het. De 25-jarige middenvelder geldt als alternatief voor Georginio Wijnaldum, die deze zomer voor Paris Saint-Germain koos. Het is geen geheim dat Koeman graag nog een middenvelder ziet komen.

Een simpele transferklus wordt het niet: het probleem met de Spaanse salarislimiet is bekend, terwijl Getafe niet openstaat voor het vertrek van Arambarri. De Uruguayaan, die volgens AS ook wordt begeerd door Atlético Madrid, Sevilla en Manchester United, heeft gelimiteerde afkoopsom van 25 miljoen euro in zijn doorlopende contract staan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie