Wellenreuther vertrokken bij Anderlecht: Maakt niet uit hoe goed je presteert

Wellenreuther vertrokken bij Anderlecht: "Maakt niet uit hoe goed je presteert"

19-08-2021 19:00
4

Woensdag werd bekend dat Timon Wellenreuther terugkeert bij Willem II. De Tilburgse club huurt hem tot het einde van het seizoen van Anderlecht. Bij de Brusselaars was hij even basispion als vervanger van Hendrik Van Crombrugge, maar verloor hij zijn plek onder de lat.

Vorig seizoen was Wellenreuther maandenlang titularis bij de Brusselaars, maar verloor hij zijn plek in het seizoenseinde aan de jonge Bart Verbruggen. "Laat ik het zo zeggen; het heeft niet altijd te maken met hoe goed je presteert. In de voetbalwereld wordt er ook veel politiek bedreven", vertelt hij bij het Brabants Dagblad.

Wellenreuther koos dan ook voor een tijdelijk vertrek bij paars-wit en gaat aan de slag bij Willem II. Om de huurdeal mogelijk te maken moest de 25-jarige keeper een deel van zijn salaris inleveren, maar daar heeft hij geen problemen mee. "Geld is echt niet het belangrijkste voor mij", vertelt Wellenreuther.

"Toen ik hier zondag was en dat publiek ging tekeer op de tribunes, kreeg ik kippenvel. Na een jaar zonder toeschouwers is dat heel intens, heel mooi. Dat massaal inhaken die eerste minuten... prachtig. Ik kijk er naar uit om dat binnenkort van op het veld mee te maken", aldus Wellenreuther.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie