'Barça eist drievoudige van Duits bod en laat banneling Moriba niet vertrekken'

'Barça eist drievoudige van Duits bod en laat banneling Moriba niet vertrekken'

19-08-2021 18:30
4

Ilaix Moriba wil zijn contract niet verlengen bij FC Barcelona en is op een zijspoor beland in Camp Nou. De Catalanen willen hem echter niet zomaar laten gaan, stelt Diario SPORT.

De sportkrant bevestigt – in navolging van het Catalaanse ARA – dat Barcelona pas over een transfer wil praten bij een aanbieding van vijftien miljoen. Volgens SPORT heeft men daardoor besloten om een aanbieding van een niet nader genoemde Bundesliga-club terzijde te schuiven. De geïnteresseerde partij had vijf miljoen euro over voor Moriba, maar Barça wil dus minstens het driedubbele.

De Spaanse middenvelder met Guinese roots mocht vorig seizoen van trainer Ronald Koeman zijn eerste meters bij de hoofdmacht van Barcelona maken. Nu het kamp-Moriba en de clubleiding geen overeenstemming kunnen bereiken over verlenging van zijn aflopende contract, hangt de vlag er echter heel anders bij.

"Dat een speler die hier is opgeleid een slaatje probeert te slaan uit het feit dat hij nog maar een contract voor één jaar heeft, kunnen wij niet laten gebeuren. Dat is een situatie die wij niet accepteren en onze boodschap is duidelijk: als je niet wil verlengen, dan weet je dat er andere oplossingen zijn", verklaarde president Joan Laporta Moriba's verbanning naar Barcelona B.