United-legende Law open over diagnose dementie: 'Wilde dat het niet waar is'

United-legende Law open over diagnose dementie: 'Wilde dat het niet waar is'

19-08-2021 15:07
3

Voormalig topvoetballer Denis Law lijdt aan dementie. Dat heeft zijn oude club Manchester United bekendgemaakt. In een verklaring laat de 81-jarige Law weten dat hij open wil zijn over zijn toestand.

"Het is een zwaar jaar geweest en de langere periodes van zelf-ssolatie hebben zeker niet geholpen", laat Law weten in een statement. De Schotse oud-voetballer kampt met een gemengde vorm van dementie, waarbij hij last heeft van zowel Alzheimer als vasculaire dementie.

"Veel vrienden hebben te maken gehad met deze ziekte. Ik hoopte natuurlijk dat het mij niet zou overkomen en ik maakte er zelfs grapjes over, terwijl ik de eerste voortekenen negerde. Enkel en alleen omdat ik niet wilde dat het waar is. Maar toch is het zo."

Law geeft aan sterk te willen blijven onder zijn ziekte en hoopt dat anderen dat ook doen. "Ik wil niet dat mensen verdrietig zijn als ik me plekken, mensen of data niet meer kan herinneren. Men moet weten dat ik een prachtig leven heb gehad en overal van heb genoten."

De Schot speelde tussen 1962 en 1973 maar liefst 404 wedstrijden in het shirt van Manchester United en bezet met 237 doelpunten de derde plek op de topscorerslijst aller tijden van United.