De Jong terug naar PSV? 'Sevilla verzekerd zich van nieuwe spits uit Engeland'

De Jong terug naar PSV? 'Sevilla verzekerd zich van nieuwe spits uit Engeland'

19-08-2021 14:30
3

Sevilla heeft zich verzekerd van de komst van een nieuwe '9', meldt Marca. Rafa Mir was hard op weg naar Atlético Madrid, maar de Andalusiërs hebben de transfer gekaapt.

Sevilla's eerste keus was Joselu, die echter door zijn club Deportivo Alavés aan zijn contract wordt gehouden. Nu heeft men echter doorgeschakeld, weet Marca. Mir staat nog één jaar onder contract bij Wolverhampton Wanderers, maar gaat voor zestien miljoen euro de overstap maken naar het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, waar een contract tot 2026 klaarligt.

Mir werd vorig seizoen verhuurd aan het bescheiden SD Huesca. Die club degradeerde op de laatste speeldag, maar de spits uit Cartagena maakte met zestien treffers in de competitie en de beker een prima seizoen door. Begin deze maand veroverde hij bovendien een zilveren Olympische medaille met Spanje.

Mogelijk heeft de komst van Mir gevolgen voor de toekomst van Luuk de Jong. De Oranje-interational speelde vorig seizoen al tweede viool achter Youssef En-Nesyri en heeft er nu dus nóg een concurrent bij gekregen. Dat zijn oude club PSV hem terug naar Eindhoven wil halen, is geen geheim, al heeft het Turkse Besiktas ook bovengemiddelde belangstelling. Indien de oude gediende van PSV terugkeert, kan dat mogelijk kansen van jonge Belg Vertessen hypothekeren.