Combinatie Covid Safe Ticket en Social Distancing-vakken niet meer mogelijk

Combinatie Covid Safe Ticket en Social Distancing-vakken niet meer mogelijk

19-08-2021 11:45 Laatste update: 11:52
5

Vanaf 23 augustus kunnen clubs geen onderscheid meer maken tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde mensen. Dat maakte de Pro League donderdag bekend in samenwerking met het kabinet van Volksgezondheid.

Vooralsnog konden clubs een onderscheid maken tussen supporters met het Covid Safe Ticket, en degenen die dat ticket nog niet in hun bezit hadden. Dat zorgde voor twee soorten vakken: vakken waarin er geen maatregelen meer nodig zijn en vakken waarin de maatregelen wel van kracht zijn.

Dat onderscheid kan vanaf 23 augustus niet meer gemaakt worden. ‘De combinatie van beide regimes werd gedurende 2 speeldagen voorzien als overgangsmaatregel voor jongeren die nog niet volledig gevaccineerd waren, maar zal vanaf het laatste weekend van augustus niet meer ingezet kunnen worden’, meldt de Pro League op haar webstek.

Clubs kunnen wel vrij kiezen voor welke optie ze gaan, maar het lijkt vanzelfsprekend dat elke club voor volle capaciteit gaat. 

Jongeren
Voor jongeren tussen 12 en 18 jaar ligt het moeilijker, de meeste van hen hebben nog geen twee vaccinaties kunnen krijgen. ‘Wie nog niet volledig gevaccineerd is, kan ook voor het bijwonen van een voetbalwedstrijd nog steeds gebruik maken van de 2 kosteloze PCR-tests die door de overheid ter beschikking zijn gesteld’, geeft de Pro League mee.