Polen blikken vooruit op Gent: ‘Nieuwe stunt, terugkeer Odjidja en transferitis'

Polen blikken vooruit op Gent: ‘Nieuwe stunt, terugkeer Odjidja en transferitis'

19-08-2021 08:00 Laatste update: 14:59
5

KAA Gent en het Poolse Rakow geven elkaar partij in de laatste kwalificatieronde op weg naar de poulefase van de Conference League. De Poolse media kijkt uit naar de ‘historische’ wedstrijd.

Zo windt de Poolse tak van MSN Sport er geen doekjes om. ‘Dit wordt één van de belangrijkste wedstrijden voor Rakow in de 100-jarige geschiedenis van de club. Rakow heeft nog nooit eerder een Europese poulefase gehaald. Gent vormt de laatste hindernis op weg naar die historische prestatie’, valt er daar te lezen.

Bij Onet Sport zijn ze dan weer verbaasd dat Rakow überhaupt al zo ver is geraakt. ‘De spelers van Rakow blijven ons verbazen met hun karakter. Inmiddels zijn ze nog maar één stap verwijderd van de groepsfase. Het duel met Gent is echter de moeilijkste horde. Tegen Rubin Kazan wisten ze al eens te stunten, kunnen ze nu opnieuw een sterkere tegenstander uitschakelen?’, vraagt het Poolse nieuwsmedium zich af.

Bij Sport.pl zit de schrik er dan weer goed in nadat één van de sleutelspelers van Rakow dicht bij een transfer staat. ‘Musiolik, de eerste aanvaller van het team, is op weg naar Italië of Duitsland. De transfer wordt de komende dagen afgerond. Slecht nieuws voor Rakow met het oog op de partij tegen Gent. De eventuele afwezigheid van de spits kan het team verzwakken.’

Ten slotte focust het nieuwsmedium Meczyki op een oude bekende. Zo speelde Odjidja in het verleden nog voor Legia Warschau. ‘De ervaren middenvelder keert donderdag met Gent terug naar Polen. Een mooi excuus om terug te denken aan de tijd van Odjidja in ons land. Zijn begin bij Legia was lastig maar daarna groeide hij uit tot één van de beste spelers bij de club.’

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie