Oostende in de wolken met 'toptransfer': Zeer geschikt, creatief en ervaring

Oostende in de wolken met 'toptransfer': "Zeer geschikt, creatief en ervaring"

18-08-2021 10:41
1

KV Oostende heeft een vette vis te pakken. In de persoon van Vincent Koziello kondigde het dinsdag een versterking aan die zijn strepen heeft verdiend in de Ligue 1 en de Bundesliga. CEO Gauthier Ganaye is dan ook in de wolken met zijn kersverse aanwinst.

"Dit is een toptransfer", windt Ganaye er geen doekjes om op de website van KVO. Naar Oostendse normen heeft Koziello dan ook enkele fraaie adelbrieven voor te leggen. Bij OGC Nice was de nu 25-jarige Fransman als jongeling jarenlang een vaste waarde, waarna hij ook bij 1FC. Köln (Bundesliga) en Nacional (Primeira Liga) ervaring opdeed in grote competities.

Zijn transfer naar Oostende had wat voeten in de aarde, legt Ganaye uit. "Afgelopen zomer spraken we Vincent al en we hielden contact met hem en zijn entourage." Koziello achtte blijkbaar dat hij nood had aan een herstart in zijn carrière. KVO wist hem te overtuigen dat de Belgische kust daarvoor een geschikte locatie kan zijn.

Tot slot somt Ganaye nog even de pluspunten van Koziello op. "Hij is zeer geschikt en gewend aan onze speelstijl, zijn creativiteit zal ons verbeteren en zijn ervaring zal een aanwinst zijn voor het team", klinkt het lovend. De centrale middenvelder mag die troeven vrijdagavond misschien al laten bewonderen, op bezoek bij Standard Luik.