KV Mechelen hoopt op vol huis om 'Mister Malinwa' eindelijk gepast te kunnen eren

KV Mechelen hoopt op vol huis om 'Mister Malinwa' eindelijk gepast te kunnen eren

18-08-2021 09:46
2

Zondagavond ontvangt KV Mechelen Royale Union Saint-Gilloise, na vier speeldagen de verrassende koploper in de Jupiler Pro League. Hoewel de publieke belangstelling vorig weekend wat tegenviel, mikken de Antwerpenaren resoluut op een vol huis. Daar hoort een langverwacht eerbetoon aan Seth De Witte bij.

KV Mechelen hoopte De Witte al enige tijd te bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de club, maar door de coronacrisis viel er eigenlijk nooit een goed moment uit de bus. Dat is nu verholpen, aangezien de stadions weer volledig mogen vol lopen. Een filmpje met geluidsfragmenten van enkele belangrijke doelpunten van De Witte laat het beste verhopen. 'Sethje, voor altijd ne kakker', luidt het liefdevol.

De Witte speelde in totaal negen seizoenen lang voor KV, voornamelijk in Eerste Klasse A, maar ook nog een seizoen in Eerste Klasse B na de onverwachte degradatie. In totaal heeft hij 238 officiële wedstrijden voor Malinwa op de teller. Die hebben hem niet toevallig de bijnaam Mister Malinwa opgeleverd, evenals de onderscheiding voor 'Speler van het Decennium'.

Medio 2019 beëindigde de bonkige middenvelder annex verdediger hun huwelijk. De nu 33-jarige De Witte voetbalde nog bij Sporting Lokeren en SK Deinze. Zelf sprak hij onlangs nog zijn spijt uit dat hij nooit in de bloemetjes werd gezet, maar daar komt komende zondag dus verandering in.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s