Gent neemt het op tegen ‘interessantste’ club uit Polen: Ongelofelijke prestatie

Gent neemt het op tegen ‘interessantste’ club uit Polen: "Ongelofelijke prestatie"

18-08-2021 13:00 Laatste update: 18:27
10

KAA Gent trekt donderdag naar Polen om Rakow Czestochowa partij te geven. De inzet is niet onbelangrijk, er staat namelijk een plekje in de groepsfase van de Conference League op het spel. VoetbalPrimeur.be legde voor aanvang van de partij zijn oor te luisteren in Polen.

Rakow Czestochowa

Trainer: Marek Papszun

Stadion: Miejski Stadion (5,500 plaatsen)

Bijnaam: Medaliki

Op papier is Gent met voorsprong de favoriet in dit duel. De buffalo’s hebben inmiddels al een aardige reputatie in Europa opgebouwd, voor uitdager Rakow is het de eerste keer dat ze actief zijn op het Europese toneel. "Elke Europese wedstrijd extra is al een heuse prestatie voor deze club", vertelt Jan Micygiewicz, voetbalcommentator voor het Poolse Radiogol, in een exclusief gesprek.

"Rakow is ook nog maar sinds kort actief op het Poolse hoogste niveau. In 2019 wisten ze te promoveren naar de eerste divisie. Ze deden het uitzonderlijk goed het laatste jaar, een tweede plek en bekerwinst waren het resultaat. Maar Gent is natuurlijk al veel langer actief op het Europese toneel en heeft een heel stuk meer ervaring met dit soort wedstrijden", aldus Micygiewicz.

In Polen staat Gent dan ook te boek als de torenhoge favoriet. "Niemand had eigenlijk verwacht dat Rakow de laatste ronde zou overleven tegen Rubin Kazan. Ze zijn in de vorige Europese kwalificatieduels al een paar keer door het oog van de naald gekropen. Dit treffen met Gent is voor Rakow vooral een mooie opportuniteit om internationaal wat extra aandacht te krijgen. Al zullen ze er ongetwijfeld alles aan doen om door te stoten."

De Gent-fans mogen dus met vertrouwen uitkijken naar het treffen. De doelpuntenliefhebber zou echter wel eens een zure avond te verduren kunnen krijgen. Rakow scoort namelijk erg moeilijk, maar laat ook amper goals binnen. "Hun grootste sterkte is ongetwijfeld de defensie. In vier duels kregen ze geen enkel tegendoelpunt binnen. Keeper Vladan Kovacevic is een sensatie in het team. Rakow heeft echter ook een scoringsprobleem. Ze wisten in vier kwalificatiewedstrijden slechts één keertje te scoren", vervolgt de voetbalcommentator.

De Gent-supporters kunnen echter wel uitkijken naar de verschijning van de T1 van Rakow. Marek Papszun kan gerust als een wonderdokter worden omschreven. "Hij kwam in 2016 aan het roer van de club. In vijf jaar tijd promoveerde hij twee keer en werd hij tweede in de Poolse eerste klasse. Daarbovenop won hij ook nog eens de Poolse beker. Hij is de motor achter het recente succes van de club. Dankzij hem is Rakow uitgegroeid tot de interessantste club uit Polen."

Laatste opstelling: Rubin Kazan - Rakow, donderdag 12 augustus 2021

Kovacevic, Poletanovic, Arsenic, Kun, Nieuwulis, Ivi, Tudor, Wdowiak, Papanikolaou, Musiolik, Cebula