Anderlecht mag goede hoop koesteren: Voor Vitesse is het nu al mooi geweest

Anderlecht mag goede hoop koesteren: "Voor Vitesse is het nu al mooi geweest"

18-08-2021 12:00 Laatste update: 18:27
4

Anderlecht wil donderdag de laatste horde nemen op weg naar de poulefase van de Conference League. Daarvoor zal de recordkampioen zich wel voorbij het Nederlandse Vitesse moeten knokken. VoetbalPrimeur.be nam alvast een kijkje bij de noorderburen.

Vitesse Arnhem

Trainer: Thomas Letsch
Stadion: Gelredome (21.248 plaatsen)
Bijnaam: Vitesse

Na enkele seizoenen afwezigheid op het Europese toneel wil Anderlecht zich absoluut kwalificeren voor de poulefase. Vitesse wordt de laatste horde die genomen moet worden om dat doel te bereiken. De nummer vier uit de Eredivisie vorig seizoen heeft kwaliteiten, toch mag Anderlecht als favoriet aan de dubbele confrontatie beginnen.

"Als Vitesse Europees speelt strandt het zo goed als altijd in de voorrondes, Anderlecht heeft naar mijn idee toch wat meer in huis", maakt Hein Nooijens, redacteur bij Voetbalprimeur.nl, zijn favoriet kenbaar in een exclusief gesprek. "Vitesse is vorig seizoen toch vooral boven zichzelf uitgestegen met die vierde plek. Ze zijn dit seizoen nog zoekende."

Vitesse vat de partij wel met minder druk aan dan Anderlecht, de kwalificatie is geen absolute must. "Ze zouden uiteraard graag de poulefase halen maar het is niet meteen crisis als dat niet zou lukken. Als Anderlecht over twee wedstrijden beter is zal dat makkelijk geaccepteerd worden. Dit Europese avontuur, met fans in de tribunes, is al mooi meegenomen", vervolgt Nooijens.

Dat Vitesse ook nog niet in de allerbeste vorm zit werd in de vorige ronde al duidelijk. "Tegen Dundalk hebben ze toch wat mazzel gehad. Vorig seizoen leek alles op zijn plek te vallen bij Vitesse maar voorlopig is het zeker niet opnieuw een geoliede machine. De belangrijkste spelers van vorig seizoen zijn vertrokken of nog niet beschikbaar, het maakt dat Vitesse toch kwetsbaar is. De onderlinge afstemming is er nog niet."

Dat biedt alvast perspectief voor Vincent Kompany en zijn manschappen, al doet Anderlecht er ook best aan om de tegenstander niet te onderschatten. Een hapklare brok is Vitesse namelijk niet. "De eerste wedstrijden zijn qua resultaat vrij goed verlopen voor Vitesse. Oké, ze speelden vrij negatief voetbal en hadden wat geluk maar ze hebben toch nog individuele kwaliteiten in de kern. Riechedly Bazoer is de vedette van de ploeg. Maximilian Wittek heeft een goede trap en Matus Bero zorgt voor diepgang. Met Million Manhoef en Baden Frederiksen lopen er ook nog twee veelbelovende spelers rond", besluit Nooijens.

Laatste opstelling: Vitesse - PEC Zwolle, zondag 15 augustus 2021
Schubert, Hajek, Bazoer, Oroz, Manhoef, Bero, Tronstad, Wittek, frederiksen, Openda, Gboho