Shakhtar gaat nu ook winnen op AS Monaco, stunt in Moldavië

17-08-2021 23:00 Laatste update: 23:00
6

AS Monaco en Shakhtar Donetsk stonden dinsdagavond voor het eerst tegenover elkaar in de strijd om een Champions League-ticket. De ploeg uit Oekraïne wist een 0-1 overwinning uit het vuur te slepen.

AS Monaco - Shakhtar Donetsk 0-1
Shakhtar Donetsk heeft goede zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. De eerste wedstrijd tegen AS Monaco werd winnend afgesloten. Na negentien minuten kwamen de bezoekers op 0-1: Pedrinho slingerde zich knap door de Monaco-defensie en verschalkte keeper Radoslaw Majecki.

In de tweede helft was het spel van beide ploegen slordiger. Shakhtar wist de 0-1 voorsprong over de streep te trekken, waardoor het volgende week een uitstekende uitgangspositie heeft om een Champions League-plek te veroveren.

FC Sheriff Tiraspol - Dinamo Zagreb 3-0
De grootste verrassing van de avond kwam uit Moldavië. Sheriff Tiraspol verraste Dinamo Zagreb en kon na het laatste fluitsignaal feest gaan vieren. De ploeg staat met één been in de groepsfase van de Champions League na een indrukwekkende 3-0 overwinning. De doelpunten werden gemaakt door Adama Traoré (2x) en Dimitrios Kolovos (ex-KV Mechelen).

Red Bull Salzburg - Bröndby IF 2-1