Vandenbempt ziet geen basisplek voor Dost bij Club Brugge: Ziet er somber uit

Vandenbempt ziet geen basisplek voor Dost bij Club Brugge: "Ziet er somber uit"

17-08-2021 13:45
11

Bas Dost werd afgelopen winter als de grote redder in huis gehaald, maar heeft het nu moeilijk om zich in de basis te knokken. Volgens Peter Vandenbempt zal de Nederlander het er ook niet makkelijker op krijgen.

Dost begon zondag op de bank tegen Zulte Waregem en zag hoe zijn 'vervangers' Charles De Ketelaere en Noa Lang het uitstekend deden. Vandenbempt vreest inmiddels voor de ervaren Nederlander. "Wat De Ketelaere nu doet als centrumspits is sensationeel. Dat is slecht nieuws voor Dost", zegt hij bij Sporza.

"Bas Dost was vooral heel erg belangrijk in die periode waarin Brugge maar moeilijk kon scoren", gaat Vandenbempt verder. "Hij zal nu moeten harken om nog in de ploeg te komen. Hij heeft ook veel minder gepresteerd." Volgens Vandenbempt is het dan ook niet onmogelijk dat Dost gewoon bankzitter blijft bij Club Brugge. “Als je speelt zoals Club Brugge op dit moment, kan je weinig aanvangen met Bas Dost. Hij is een spits die al heel zijn carrière leeft van goeie voorzetten. Op dit moment ziet het er somber uit voor Dost", besluit hij.

De Nederlandse spits kwam inmiddels 26 keer uit voor Blauw-Zwart en was daarin goed voor elf doelpunten en drie assists. Bij Club Brugge heeft hij nog een contract tot het einde van dit seizoen, maar Feyenoord toont al interesse om de Nederlander in huis te halen.