'Lyon neemt harde maatregelen, Denayer-ploegmaat moet weg na horrormiddag'

'Lyon neemt harde maatregelen, Denayer-ploegmaat moet weg na horrormiddag'

17-08-2021 12:37

Olympique Lyon treft maatregelen na de tegenvallende seizoenstart: Marcelo staat op het punt de club van Jason Denayer te verlaten na zijn rampzalige optreden van afgelopen weekend tegen Angers.

Volgens het Franse medium Foot Mercato wil Lyon het contract van Marcelo verscheuren. Dat de Braziliaanse verdediger in maart van dit jaar nog verlengde tot medio 2023, maakt het nieuws des te opvallender.

Aanleiding voor de aanstaande contractontbinding, is de horrormiddag van Lyon tegen Angers (3-0 verlies). Marcelo spande de kroon met een knullige eigen goal. Na afloop kreeg hij van onder meer L'Équipe een 1. Het optreden van Marcelo zorgde ook voor woede bij de clubleiding. "Ik word er helemaal gek van", foeterde Bosz zondag op de persconferentie. "We hebben geen team kunnen zien dat wil winnen en dat zit me dwars."

De 34-jarige Marcelo staat sinds 2017 onder contract bij Olympique Lyon en speelde 167 wedstrijden. Zijn relatie met de achterban is altijd moeizaam geweest. Eerder kwam hij tussen 2010 en 2013 uit voor PSV.