OFFICIEEL: Abraham verlaat Chelsea, Batshuayi volgt snel

OFFICIEEL: Abraham verlaat Chelsea, Batshuayi volgt snel

17-08-2021 12:21

Het is officieel: Tammy Abraham maakt de overstap van Chelsea naar AS Roma. De Romeinse club betaalt veertig miljoen euro voor de Engelse spits.

Abraham werd maandag medisch gekeurd door Roma, nadat hij vorige week de knoop doorhakte over een overstap. Chelsea zag een vertrek alleen zitten tegen de juiste prijs. De club incasseert veertig miljoen plus vijf miljoen aan bonussen.

Abraham gaat volgens transferexpert Fabrizio Romano tussen de vier en vijf miljoen euro netto per jaar verdienen. Hij tekent tot de zomer van 2026. Op voorspraak van trainer José Mourinho is Abraham naar Roma gegaan. Mocht Abraham bij Roma de sterren van de hemel spelen, dan heeft Chelsea de mogelijkheid om hem terug te halen. Die clausule geldt echter alleen tot 2023.

De 23-jarige Abraham is kind van de club bij Chelsea. Hij scoorde dertig keer in 82 Premier League-wedstrijden. "Tammy zal altijd welkom zijn op Stamford Bridge", zegt technisch directeur Marina Granovskaia op de clubsite van Chelsea. "We hebben allemaal genoten van zijn ontwikkeling in de jeugd en in het eerste elftal. We zijn dankbaar voor zijn bijdrage aan ons succes."

Naast Abraham zal ook Michy Batshuayi de club snel verlaten. Hij wordt binnenkort officieel voorgesteld bij het Turkse Besiktas.