Breaking news

Veljkovic geeft namen zwart geld: ‘Van Holsbeeck, Leekens en Leko genoemd’

Vandereycken ziet drie gouden koppels bij Club: Toch blijven flankspelers nodig

Vandereycken ziet drie gouden koppels bij Club: "Toch blijven flankspelers nodig"

Gepubliceerd: dinsdag 17 augustus 2021 om 10:28di 17-08-2021 om 10:28

Club Brugge ging zondag met overtuigende 0-4-cijfers winnen bij SV Zulte Waregem. Vooral na de stroomonderbreking (circa minuut 20) liepen de bezoekers eenvoudig weg aan de Gaverbeek, dankzij enkele fraaie aanvalspatronen. René Vandereycken was onder de indruk, maar blijft hameren op dezelfde nagel.

In het Regenboogstadion zag de oud-bondscoach niet één, niet twee, maar drie "gouden koppels" bij Blauw-Zwart. Het eerste kennen we al langer dan vandaag: Hans Vanaken met Ruud Vormer. Vanaken verscheen voor het eerst aan de aftrap na zijn geleidelijke seizoensopbouw. "Nogmaals is bewezen dat Club dat koppel echt nodig heeft, vooral om rust te brengen in balbezit", oordeelt Vandereycken bij Het Nieuwsblad.

Voorin liep er een ander geweldig duo rond. Charles De Ketelaere en Noa Lang speelden de achterhoede van Zulte Waregem bij momenten zoek. "Beiden bezitten de gave om aan te voelen waar ze de tegenstander het meest pijn kunnen doen", beseft Vandereycken. Hij voegt er meteen een derde koningskoppel aan toe: Clinton Mata en Eduard Sobol. "Die twee backs komen in het huidige systeem geregeld naar voren om voorzetten te trappen, maar duiken ook op in de zestien, zoals bij die 0-4", klinkt het.

Vleugelflitsers gezocht
Toch hoeven die drie koppels niet per se de rode draad te vormen tijdens het vervolg van het seizoen. Vandereycken gaat er immers nog steeds van uit dat Club Brugge zich in de laatste dagen van de zomermercato nog stevig zal versterken. "Vooral flankspelers met een individuele actie blijven nodig", adviseert hij. De Limburger verwijst naar onder meer Bayern München en Manchester City, topteams die ondanks hun wekelijkse overwicht toch blijven rekenen op hun klasse vanop de flank.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Welk "gouden koppel" vond jij het best in Waregem?

Vanaken-Vormer
4%
De Ketelaere-Lang
93%
Mata-Sobol
3%
(145 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws