Treffer in minuut 98 verraadt bezoekende Beverse fans: Pro League onderzoekt zaak

Treffer in minuut 98 verraadt bezoekende Beverse fans: Pro League onderzoekt zaak

17-08-2021 09:37
16

Het afgelopen weekend stond in het teken van de terugkeer van volle stadions in het Belgische voetbal, al bleef de opkomst al bij al karig. Bezoekende supporters waren bovendien nog niet toegelaten. In Lommel SK - Waasland-Beveren hield men zich blijkbaar niet aan de afspraken, want daar werden wél uitfans gespot. De Pro League zit verveeld met die zaak.

Het was een bijzonder opvallend tafereel in een al even bijzondere wedstrijd. Bij haar terugkeer in Eerste Klasse B (na de degradatie van afgelopen seizoen) slaagde Waasland-Beveren erin om in minuut 98 te winnen op het veld van Lommel. Die late winning goal leidde tot euforische beelden ... achter het doel in het Soevereinstadion. Daar gingen een honderdtal supporters helemaal uit hun dak. Dat moesten toch aanhangers van Waasland-Beveren zijn?

Dat blijkt inderdaad zo, weet Het Nieuwsblad nu. De Pro League kan daar niet mee lachen en is al een onderzoek gestart. Beide clubs hebben al aangegeven hoe het komt dat er supporters van Waasland-Beveren aanwezig waren in Lommel, al blijft die reden binnenskamers. De Pro League beraadt zich nu over mogelijke sancties. Het hoopt alvast dat de feiten in Lommel niet "inspirerend" werken voor andere supportersverenigingen. "We hanteren strenge protocollen en de afspraken moeten nageleefd worden", klinkt het streng bij woordvoerder Stijn Van Bever.