Grote lof voor De Ketelaere (Club Brugge): Nieuw gezicht van Rode Duivels

Grote lof voor De Ketelaere (Club Brugge): "Nieuw gezicht van Rode Duivels"

17-08-2021 08:31
20

Club Brugge wist zondag zwaar te overtuigen en won met 0-4 van Zulte Waregem. Daar mocht het onder andere Charles De Ketelaere voor bedanken, die één van de uitblinkers was. Marc Degryse was alvast zwaar onder de indruk.

De analist rekent Club Brugge opnieuw tot één van de titelfavorieten en dat is volgens hem deels dankzij De Ketelaere. "De reden waarom ik stel dat Club nóg sterker is geworden, heet ‘Charles De Ketelaere'. Wat was ie fantastisch in Waregem. De Ketelaere speelt vrijuit. Met veel zelfvertrouwen", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Tegen Zulte Waregem zag Degryse de jonge middenvelder dan ook serieus uitblinken."Geniale baltoetsen, balvast, enorme vista, spelers wegzetten in de rug van de defensie, scoren", somt Degryse op. "Daarbovenop klikte het prima met maatje Noa Lang."

De Ketelaere was er niet bij op het EK, wat voor sommigen ook een grote fout was van bondscoach Roberto Martinez. Degryse vindt het nu alvast hoog de tijd om De Ketelaere volop zijn kans te geven bij de Rode Duivels. "Hij verdient het om volgende week in de selectie van de Rode Duivels opgenomen te worden. Hij is één van de gezichten van de nieuwe generatie", besluit Degryse.

De Ketelaere zit inmiddels aan twee doelpunten en twee assists in vier competitiewedstrijden voor Club Brugge dit seizoen. Bij de Bruggelingen heeft hij nog een contract tot medio 2023. Zijn debuut voor de Rode Duivels heeft hij nog niet gemaakt.