Degryse onder de indruk van Zirkzee bij Anderlecht: Beter dan Nmecha

Degryse onder de indruk van Zirkzee bij Anderlecht: "Beter dan Nmecha"

17-08-2021 08:44
15

RSC Anderlecht wist afgelopen weekend opnieuw te winnen en haalde het met 1-2 van Cercle Brugge. In die partij was Joshua Zirkzee de grote uitblinker met twee doelpunten. Volgens Marc Degryse heeft Anderlecht ook al snel de opvolger van Lukas Nmecha gevonden.

"Ik was dit weekend gecharmeerd door Zirkzee", zegt Degryse bij Het Laatste Nieuws. Zirkzee moet Nmecha bij Anderlecht doen vergeten en volgens Degryse zal dat niet moeilijk worden. "Ik vind ‘m beter dan Nmecha", geeft de analist aan.

"Die laatste was sneller en iets meer rechttoe-rechtaan. Maar Zirkzee is balvaster, mobieler – ondanks zijn 1m91 –, slimmer, en gracieuzer", gaat Degryse verder. Zirkzee wordt weleens vergeleken met Marco van Basten, en dat is terecht volgens Degryse. "Maar Marco was geniepiger, meer smeerlapje. Dat moet Zirkzee nog leren."

Met een goede spits zou Anderlecht ook aanspraak kunnen maken op de titel. Al gelooft Degryse niet meteen dat paars-wit ook die titel zal pakken. "Ik vrees dat één Zirkzee te weinig is om Club Brugge of Genk van de titel te houden", besluit hij.

De twintigjarige Zirkzee, die zonder aankoopoptie wordt gehuurd van FC Bayern München, heeft na drie partijen voor Anderlecht twee doelpunten achter zijn naam staan.