Genk-uitblinkers overtuigen Martinez: 'Heynen en Bongonda in préselectie België'

Genk-uitblinkers overtuigen Martinez: 'Heynen en Bongonda in préselectie België'

17-08-2021 07:30 Laatste update: 07:37
9

Binnenkort staan er weer interlands op het programma en komen onze Rode Duivels in actie. Na het EK kunnen er ook heel wat veranderingen gebeuren in de selectie. Daar kunnen Bryan Heynen en Theo Bongonda van KRC Genk van profiteren.

De volledige selectie is nog niet bekend, maar bij Het Belang van Limburg weet men wel dat Heynen en Bongonda van Genk in de préselectie van Roberto Martinez zitten. Hun goede prestaties bij de Limburgers zijn niet onopgemerkt gebleven en zowel Heynen als Bongonda mogen nu hopen op een eerste selectie.

Heynen en Bongonda krijgen wel nog even de kans om Martinez definitief te overtuigen om hen in zijn selectie te zetten. Op donderdag 26 augustus maakt de bondscoach dan zijn definitieve selectie bekend voor de partijen tegen Estland, Tsjechië en Wit-Rusland.

Bongonda was dit seizoen al goed voor vijf doelpunten en één assist in zeven partijen. Heynen wist één keer te scoren en heeft ook één assist achter zijn naam staan in zeven partijen. Beide spelers hebben nog geen cap achter hun naam staan.