Zelfs de tweede plaats wordt lastig voor RSC Anderlecht, Antwerp en KAA Gent

"Zelfs de tweede plaats wordt lastig voor RSC Anderlecht, Antwerp en KAA Gent"

17-08-2021 07:00
37

We zijn vier speeldagen ver in de competitie en de eerste conclusies over het seizoen kunnen gemaakt worden. Zo wordt er al volop gespeculeerd over de mogelijke titelkandidaten. Volgens Marc Degryse zijn er maar twee échte kandidaten: Club Brugge en KRC Genk.

Volgens de analist zijn de nummer één en twee van vorig seizoen de twee enige ploegen die ook echt tot de kandidaten gerekend kunnen worden. "Ik wens Royal Antwerp FC, RSC Anderlecht en KAA Gent veel succes als zij dit seizoen kampioen willen worden. Zelfs de tweede plaats wordt lastig", is hij duidelijk in Het Laatste Nieuws.

Degryse gelooft niet dat één van beide ploegen ook van de titel gehouden kan worden. "Beide ploegen zijn nóg sterker dan vorig seizoen", gaat hij verder. Al beseft Degryse dat de transferperiode nog niet voorbij is. Maar dat kan volgens hem voor Club Brugge nog positief uitdraaien. "Vincent Mannaert moet in de twee weken die volgen nog komen met twee ferme versterkingen", klinkt het.

In de stand staat van alle topclubs Club Brugge momenteel het hoogst genoteerd met een derde plek en acht punten in vier partijen. Daarachter volgen KRC Genk (vijfde plek, zeven punten), RSC Anderlecht (zesde plek, zeven punten), Standard (zevende plek, zeven punten), Antwerp (elfde plek, vier punten) en Gent (twaalfde plek, vier punten).