Mercier over nederlaag: “We namen het zaterdag op tegen een titelkandidaat

Mercier over nederlaag: “We namen het zaterdag op tegen een titelkandidaat"

16-08-2021 19:00
2

Afgelopen zaterdag ging OH Leuven op bezoek bij KRC Genk. De thuisploeg was met vier doelpunten duidelijk te sterk voor Leuven. Aanvoerder Xavier Mercier geeft aan dat Leuven van de titelkandidaat heeft verloren.

Mercier geeft aan op de site van Leuven dat het met ambities en een plan naar het Luminus Arena in Genk kwam. “Toen Bongonda na twee minuten al scoorde, wisten we dat het moeilijk zou worden tegen een erg sterk team”, vertelt hij.

Leuven wist hierna de scoren niet verder uit te laten lopen en ging met een 1-0 achterstand de rust in. Na de rust duurde het niet lang voordat Genk haar tweede treffer wist te maken. Mercier geeft aan dat het hierna erg moeilijk zou worden om punten te behalen.

Volgens Mercier is Genk een titelkandidaat voor dit seizoen: “We namen het zaterdag op tegen een titelkandidaat en dat heb je ook gewoon gezien”. Hij kan dan ook niet anders dan toegeven dat Genk twee of zelfs drie klassen beter was dan het huidige Leuven.