VP 11: De topclubs staan paraat, Ito en De Ketelaere schitteren

VP 11: De topclubs staan paraat, Ito en De Ketelaere schitteren

16-08-2021 10:30 Laatste update: 20:15
3

Op Speeldag 4 hebben we heel wat mooie combinaties te zien gekregen. Dat was onder meer het geval bij KRC Genk en Club Brugge, maar ook KAA Gent en Anderlecht lieten zich op dat vlak zeker niet onbetuigd. 

Puntenpakker Bodart
Arnaud Bodart
toont zich meer en meer als penaltyspecialist bij Standard. Holzhauser trapte niet helemaal in de hoek, maar de redding van Bodart was toch heel knap. Hij wint op die manier twee punten voor Standard, dat met een zuinige 0-1 won.

Solide verdediging
Bij KAA Gent kwam Michael Ngadeu heel sterk voor de dag. Hij maakte niet alleen een belangrijke goal, maar won ook zowat elk duel in zijn zone. Club Brugge kon  rekenen op Noah Mbamba, die op zijn zestiende al foutloos verdedigde en uitstekend infiltreerde op de juiste momenten. Bij Union toont Ismaël Kandouss dan weer dat hij de stap naar 1A moeiteloos heeft verwerkt.

Frivool middenveld
Bij Eupen is Stef Peeters een vaste waarde aan het worden in deze rubriek. Met twee uitstekend genomen vrijschoppen hijste hij Eupen langs STVV. Voor hem zetten we Charles De Ketelaere. Die speelde eigenlijk als spits bij Club Brugge, maar door de grote concurrentie voorin gebruiken we hem hier als middenvelder.

Ook Carel Eiting liet zich niet onbetuigd bij KRC Genk en toonde onder meer zijn klasse met een slimme vrijschop naar Thorstvedt voor 4-0. 

Wie stopt deze aanval?
Op de linkerkant is Viktor Fischer moeilijk te verdedigen bij Antwerp. Hij duikt heel goed centraal op en gaat zo nog veel scoren voor Antwerp. Op de rechterkant is Junya Ito dodelijk efficiënt voor KRC Genk. Het mag een mirakel heten dat er nauwelijks transfergeruchten zijn over de Japanner.

Centraal voorin is Joshua Zirkzee nu al belangrijk voor Anderlecht. Hij scoorde twee goals, maar is ook heel belangrijk binnen het systeem. Net als Lukas Nmecha kan hij de bal uitstekend bijhouden. De overgebleven plaats gaat naar Dante Vanzeir, die goed was voor een goal én een assist bij Union.