Van Damme zit straf uit en scoort meteen bij wederoptreden KV Mechelen

Van Damme zit straf uit en scoort meteen bij wederoptreden KV Mechelen

16-08-2021 08:15 Laatste update: 21:05
5

KV Mechelen liet zondag nagenoeg niets zien tegen KAA Gent. Malinwa staat er nog niet en haalt nu Joachim Van Damme terug uit de B-kern. Hij kan echter nog niet meteen worden ingezet.

De ervaren Van Damme speelde dit seizoen nog geen enkele minuut voor KV Mechelen. Coach Wouter Vrancken stelt zich vragen bij zijn mentaliteit en fysieke paraatheid, maar vanaf maandag traint hij wel terug mee met de A-kern. 

"Een goede Joachim die fit en fris is, kunnen wij zeker gebruiken", zo vertelt Vrancken aan Het Nieuwsblad. "Alleen staat hij er helemaal niet. We moeten hem volgende week nog niet verwachten." 

Van Damme stond vorig seizoen nog 23 keer in de basis voor KV Mechelen en is ook populair bij de fans. Zijn terugkeer zou KV Mechelen dus wel een duwtje in de rug kunnen geven na een magere 3 op 12.

Update: Joachim Van Damme werd een tijdje naar de B-kern gestuurd van KV Mechelen, maar hij maakte in een oefenmatch tegen OHL zijn wederoptreden. Van Damme speelde 60 minuten mee en Malinwa verloor met 2-1, maar hij scoorde wel het enige doelpunt bij KVM. Shengelia en Rezaei scoorden namens OHL.