Standard boekt zuinige overwinning op het veld van Beerschot

15-08-2021 15:15
2

Standard heeft met het kleinste verschil gewonnen van Beerschot. Het werd 0-1 op het Kiel. Joao Klauss maakte het enige doelpunt.

Na een mislukt seizoensbegin wilde Beerschot vooral niet nog een keer verliezen. Peter Maes pakte het behoudend aan en loerde op de tegenaanval. Na een kwartier zorgde Sanyang voor het eerste gevaar, maar Bodart pareerde zijn schot.

Verder kregen de supporters nagenoeg niets te zien in die eerste helft. Geen van beide teams kon nog een open kans versieren, waardoor de 0-0 een niet meer dan logische ruststand was.

Klauss en Bodart als helden
In de tweede helft kregen we toch al iets meer spektakel. Op het uur trapte Noubissi een mooie kans naast. Een dure misser, want Klauss miste aan de andere kant niet en zette Standard zo op een 0-1.

Beerschot kreeg een mooie kans op de gelijkmaker na dom hands van Sissako. Holzhauser nam de penalty, maar stuitte op Bodart. Een nieuwe opdoffer voor Beerschot, dat Bodart uiteindelijk niet meer kon bedreigen.

Rode lantaarn blijft
Beerschot blijft zo uiteraard in de kelder van het klassement met 1 op 12. Standard, dat vorige week zwaar verloor van Antwerp, haalt toch nog 7 op 12.