PSG dreigt zich op feestelijke avond in de vingers te snijden, maar ontsnapt

PSG dreigt zich op feestelijke avond in de vingers te snijden, maar ontsnapt

14-08-2021 23:08

Paris Saint-Germain heeft ook zijn tweede Ligue 1-duel van het seizoen gewonnen. De thuisploeg tegen RC Strasbourg leek bijzaak tijdens een feestelijke avond voor het sterrenensemble uit Parijs, al werd het in de slotfase nog even spannend.

Voorafgaand aan de wedstrijd presenteerde PSG de oogst van de transferzomer aan het thuispubliek: Achraf Hakimi, Georginio Wijnaldum en de niet spelende Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos én Lionel Messi. Vedette Kylian Mbappé – in het bezit van een aflopend contract, dat hij nog niet verlengd heeft – werd opvallend genoeg uitgejouwd door de eigen aanhang.

Het was echter aan diezelfde Mbappé te danken dat PSG binnen een half uur al op een 3-0 voorsprong kwam. Nadat Mauro Icardi al na drie minuten de openingstreffer maakte, schoot Mbappé – met een gelukje – de tweede treffer binnen en bereidde hij de 3-0 van Julian Draxler voor. Daar bleef het lange tijd bij, maar na rust toonden de gasten uit Strasbourg veerkracht: Keylor Navas moest het antwoord schuldig blijven op twee geplaatste kopballen van Kévin Gameiro en Ludovic Ajorque.

Na die 3-1 en 3-2 werd het opeens weer spannend, maar Strasbourg kon zijn comeback niet voltooien. Icardi ging schreeuwend naar de grond en Alexander Djiku kreeg zijn tweede gele kaart van de avond. De tien van Strasbroug moesten ook nog de 4-2 incasseren: Pablo Sarabia stond op de juiste plek nadat Mbappé aanzette voor een demarrage.

PSG kwam alsnog met de schrik vrij en staat na twee speelrondes al vijf punten los van regerend landskampioen Lille OSC.