OFFICIEEL: Geen Soppy voor Anderlecht, Udinese nieuwe bestemming

OFFICIEEL: Geen Soppy voor Anderlecht, Udinese nieuwe bestemming

14-08-2021 23:00 Laatste update: 31-08-2021 08:45
4

RSC Anderlecht was deze zomer al bijzonder actief op de transfermarkt, maar lijkt verre van klaar. Het wil nog een nieuwe spits aantrekken en lijkt ook nog een nieuwe rechtsachter te gaan halen. Zo wordt Brandon Soppy van Stade Rennes gevolgd.

De negentienjarige rechtsachter komt momenteel uit voor Rennes, maar is daar verre van een vaste waarde. Zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen ook af en de verdediger mag dus vertrekken. Volgens Ouest-France hoopt Anderlecht daar nu van te kunnen profiteren.

Ook Udinese toont interesse en bood al anderhalf miljoen euro voor Soppy, maar dat werd geweigerd door Rennes. De Franse club mikt naar verluidt op een transfersom van 3,5 miljoen euro plus nog twee miljoen euro aan bonussen. Een flinke som die Anderlecht ook niet wil betalen, al zal het wel een poging wagen als Rennes de prijs laat zakken.

De negentienjarige Soppy debuteerde al voor Rennes en speelde elf partijen voor de Franse club.De concurrentiestrijd met Hamari Traoré (ex-Lierse) blijkt echter te stevig, waardoor hij nu mag uitkijken naar een nieuwe club.

Update: Brandon Soppy heeft een nieuwe ploeg gevonden. De verdediger trekt naar de Serie A. Bij Udinese tekende Soppy een contract tot medio 2026. Stade Rennes ontvangt circa twee miljoen euro voor de speler.