'Club Brugge zet Tebily van Ligue 2-club Sochaux op verlanglijstje'

'Club Brugge zet Tebily van Ligue 2-club Sochaux op verlanglijstje'

14-08-2021 22:01
4

Bij Club Brugge blijft het wachten op de transfers, maar daar kan in het slot nog verandering in komen. Blauw-Zwart wil namelijk shoppen bij Sochaux en denkt aan de spits Hermann Tebily.

De aanvaller komt momenteel uit voor de Franse tweedeklasser, waar hij geen vaste kracht is. Toch mag de negentienjarige Tebily nu hopen op een stap naar Club Brugge. Dat meldt de Franse journalist Santi Aouna. Blauw-Zwart hoopt de aanvaller deze zomer nog in huis te kunnen halen.

Club Brugge wil onder meer profiteren van de contractsituatie van Tebily, die nog maar een contract tot het einde van dit seizoen heeft. Daarmee zou hij ook een koopje kunnen worden voor de Bruggelingen. Tebily lijkt echter niet meteen een kans te gaan krijgen bij de A-kern van Blauw-Zwart, maar zal zich mogen bewijzen bij de beloften.

De Frans-Ivoriaanse spits werd opgeleid bij Olympique Lyon en in de zomer van 2020 aangetrokken door Sochaux. Een doorbraak kwam er echter niet bij de club. Hij speelde zes partijen voor Sochaux, maar speelde zich wel in de kijker van Club Brugge.