'Everton wil Buta voor miljoenensom weghalen bij Antwerp'

'Everton wil Buta voor miljoenensom weghalen bij Antwerp'

14-08-2021 21:30
10

Royal Antwerp FC heeft zich al stevig getoond op de transfermarkt en investeerde rond de twintig miljoen euro in nieuwe spelers. Uitgaand bleef het op de uitleenbeurt van Martin Hongla stil, maar nu kan Aurelio Buta toch nog vertrekken richting Everton.

De Portugese back staat al even op het punt om te vertrekken en werd eerder deze zomer nog gelinkt aan Celtic en Fenerbahçe. Tot een deal kwam het niet, maar Buta kan nu wel de stap richting de Premier League zetten. Zo meldt de Italiaanse journalist Rudy Galetti dat Everton interesse toont in de Antwerp-verdediger.

De Engelse club zou inmiddels al in vergevorderde gesprekken met Antwerp zitten en is bereid om zo'n vier miljoen euro te betalen voor de verdediger. Een flinke som voor Antwerp, waarmee Buta ook meteen de duurste uitgaande transfer ooit wordt van The Great Old.

De 24-jarige Buta werd in 2018 door Antwerp overgenomen bij Benfica en kwam tot dusver aan 111 wedstrijden voor The Great Old. Daarin was hij goed voor twee doelpunten en 21 assists. Dit seizoen heeft hij na vier partijen al drie assists achter zijn naam staan.