OFFICIEEL: Inter haalt Lukaku-opvolger Dzeko in huis

OFFICIEEL: Inter haalt Lukaku-opvolger Dzeko in huis

14-08-2021 19:48 Laatste update: 21:47

Dat Edin Dzeko Romelu Lukaku op moet gaan volgen bij Internazionale, is geen geheim meer. De ervaren Bosniër heeft zijn eerste officieuze doelpunt zelfs al te pakken, hoewel hij formeel nog niet eens onder contract staat bij de Nerazzurri.

Inter verkocht Lukaku deze week voor 115 miljoen euro aan Chelsea, waarna AS Roma-spits Dzeko meteen in beeld kwam als opvolger. Een bevestiging vanuit Milaan is er nog niet gekomen, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Dzeko heeft zaterdag al gescoord in het oefenduel met Dinamo Kiev. Dit opmerkelijke feit heeft geleid tot een aantal ludieke acties via de achterban. 'Wie is dat, Dzeko? Een jeugdspeler? Maar even serieus: een betere presentatie kun je je niet bedenken', laat één van de Inter-fans zich ontvallen.

De Nerazzurri hebben dit weekend nog geen officiële verplichtingen: het toernooi om de Coppa Italia is begonnen, maar Inter stroomt pas in een later stadium in. De regerend Serie A-kampioen opent het nieuwe seizoen op 21 augustus, met een thuiswedstrijd tegen Genoa. Voor Lukaku wordt het ook wachten op zijn debuut voor Chelsea. Momenteel zit hij nog in quarantaine.

Update: Internazionale heeft genoeg gezien in het oefenduel met Dinamo Kiev. Dzeko droeg met één treffer bij aan de uiteindelijke 3-0 zege en is zaterdagavond officieel vastgelegd. De 35-jarige Bosniër heeft voor twee jaar getekend.