Lille met invallers David en Belgische debutant Onana de boot in

14-08-2021 19:05
2

Lille OSC is in de tweede wedstrijd van de Franse competitie verrassend hard onderuit gegaan. OGC Nice Stade Pierre-Mauroy was twee maatjes te groot voor de Franse landskampioen: 0-4. Trainer Christophe Galtier deed zo zijn ex-ploeg serieus pijn.

De start van de wedstrijd had niet slechter gekund voor Lille. Al na één minuut scoorde Dolberg uit een corner en Hichem Boudaoui deed dat drie minuten later dunnetjes over. Lille kreeg al snel een kans op de aansluitingstreffer, maar bleek verder vleugellam geslagen.

Het leed werd voor rust erger voor Lille. De scheidsrechter gaf Nice een strafschop na een vermeende handsbal van Benjamin Andre. De VAR boog zich over de situatie en besloot een penalty toe te kennen. Die werd benut door Amine Gouiri, waardoor een comeback zo goed als uitgesloten was.

Het werd er in de tweede helft niet beter op voor Lille ondans de invalbeurten van David (ex-KAA Gent) en de negentienjarige Belgische debutant Amadou Onana. Toen Dolberg na ruim een uur de 0-4 binnenkopte, was het gedaan voor de thuisploeg. Gouiri leek er zelfs nog 0-5 van te maken, maar die goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Desondanks is het een afgang van jewelste voor Lille, dat na twee duels nog wacht op de eerste competitieoverwinning.