Manchester United wervelt langs Leeds: Pogba en Fernandes de uitblinkers

Manchester United wervelt langs Leeds: Pogba en Fernandes de uitblinkers

14-08-2021 15:30 Laatste update: 15:32
2

Manchester United is indrukwekkend uit de startblokken geschoten in de Premier League. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer rolde Leeds United met 5-1 op, mede door een hattrick van Bruno Fernandes en liefst vier assists van Paul Pogba.

United was vanaf het eerste fluitsignaal dreigend op Old Trafford. Vooral Greenwood dook een paar keer gevaarlijk op voor het doel van Leeds. En ook Pogba kreeg een grote kans na een goede actie van Greenwood, maar schoot naast. Na een halfuur stond de Fransman alsnog aan de basis van de openingstreffer met een slim passje op Fernandes, die via doelman Illan Meslier doel trof. 

Waar United voor rust al een prima indruk maakte, werd Leeds in de tweede helft overlopen. Toch maakte Luke Ayling eerst nog gelijk met een geweldige uithaal. Het bleek uiteindelijk olie op het vuur, want niet veel later rondde Greenwood af na een geweldige pass van Pogba. Een minuut later gaf de middenvelder al zijn derde assist van het duel. Ditmaal bediende hij Fernandes met een steekpassje, waarna de Portugees kapte en de bal over de lijn werkte.

United wervelde en had geen kind aan Leeds. Fernandes voltooide zijn hattrick door hard raak te schieten na een prachtige pass van Victor Lindelöf van achteruit. Ook Pogba drukte nogmaals zijn stempel door uitstekend klaar te leggen voor Fred: 5-1. De smaakmaker mocht daarna gaan rusten, net als Daniel James. Zodoende mocht topaankoop Jadon Sancho zijn debuut maken. Donny van de Beek bleef negentig minuten op de bank.