Sambi Lokonga debuteert in afgang voor Arsenal tegen Brentford

13-08-2021 23:05
4

Arsenal is vrijdag op dramatische wijze aan het nieuwe Premier League-seizoen begonnen. The Gunners gingen met 2-0 onderuit bij Brentford, dat zijn eerste wedstrijd ooit op het hoogste niveau speelde.

Arsenal, met Albert Sambi Lokonga in de basis, nam meteen het initiatief tegen de stadgenoot, maar het doelpunt viel na een klein halfuur aan de andere kant. Sergi Canos bracht het thuispubliek in extase met de allereerste treffer ooit van The Bees op het hoogste niveau in Engeland. Het deed het vertrouwen van Arsenal duidelijk geen goed. De ploeg van manager Mikel Arteta kon voor rust geen potten meer breken.

In de tweede helft ging Arsenal wel met nieuwe energie op zoek naar de gelijkmaker. Arteta bracht onder meer Bukayo Saka, die een warm onthaal kreeg van de fans van Brentford. Dat had alles te maken met de racistische bedreigingen die hij kreeg na zijn penaltymisser in de EK-finale van Engeland tegen Italië. Ook Saka kon Arsenal echter niet over het dode punt helpen.

Een kwartier voor tijd verdubbelde Christian Norgaard de voorsprong voor de promovendus, waarna het publiek ontplofde van vreugde. Voor Arsenal is het meteen een forse tik. Volgende week wacht ook nog eens een duel met Chelsea.