Van Damme mag terugkeren bij KV Mechelen: Willen hem terug bij de groep

Van Damme mag terugkeren bij KV Mechelen: "Willen hem terug bij de groep"

13-08-2021 23:30

Voor Joachim Van Damme zit de boetedoening bij KV Mechelen erop. De middenvelder werd omwille van onprofessioneel gedrag naar de B-kern gestuurd, maar mag bijna twee weken later terug aanvatten met de A-kern.

Naar verluidt kwam Van Damme geregeld te laat of kwam hij zelfs niet aan voor training, waardoor KV Mechelen ingreep. Het stuurde de middenvelder naar de B-kern, waar hij zich wél voorbeeldig gedroeg. Nu mag hij terugkeren. "We willen Jo terug bij de groep halen, hopende dat de knop volledig omgedraaid is", gaf trainer Wouter Vrancken aan bij Het Laatste Nieuws.

Daarmee lijkt alles ook vergeven te zijn. Vrancken blijft ook rekenen op de middenvelder. "Ik heb een goed gesprek met hem gehad, en hij heeft schuldbesef. Hij heeft een juiste motivatie gevonden om terug te komen. Hopelijk kan hij de perceptie helemaal omdraaien", klinkt het.

Maandag speelt KV Mechelen mogelijk een oefenwedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven, waarin Van Damme in actie kan komen. Helemaal klaar voor de competitie is hij echter nog niet. Op zijn competitiedebuut dit seizoen wordt het dus nog even wachten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie